Jump to content

Nyugdíjas idejét is hasznosan tölti

2019. 01. 17. 19:00

Nagyon jó dolog, ha az ember megtalálja azt a hivatást, amit szívvel és lélekkel tud végezni naponta. Egy férfi a gyermekvédelemben találta meg igazán magát.

Több mint húsz éven át dolgozott azért, hogy a gyerekek érdekeit képviselje, és azokon segítsen, akik nehéz helyzetbe kerültek. Ügyvédként sokat tudott tenni a gyerekekért, ám nyugdíjba vonulása után ezt már kevésbé tudta megvalósítani.

Egy tevékeny ember azonban a nyugdíjas éveit is igyekszik úgy kihasználni, hogy az értékes legyen. Lehetőség szerint ne csak saját magára nézve, hanem másra is. Nos, a nyugdíjas férfi ezt úgy valósította meg, hogy macskákon próbált segíteni. Egyáltalán nem volt félelme a magaslatokban, hiszen a fáramászást napi szinten gyakorolta, amikor a kertjében lévő seregélyeket igyekezett elkergetni.

Ez volt ötletének kiindulópontja. A cicák ugyan ügyesen másznak fára, de olykor a lejövetel nem megy, és a kétségbeesett gazdik, a nyávogásra felfigyelő járókelők rendszerint a tűzoltókat hívják ilyen esetekben is. A tűzoltók ilyen jellegű feladatainak mentesítésére plakátokat készített az idős férfi a saját elérhetőségével és tevékenységével feltüntetve és nem is sokára csengett a telefon. Azóta már százhoz közelít a fáról lementett macskák száma.

A nyugdíjas férfi nem kér pénzt mentéseiért, de a hálás gazdik ezt nem mindig tartják be.  

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)