Jump to content

Alig ismert tények a cicákról

2019. 01. 26. 08:00

Minden cicás gazdi ismeri kedvencét. Tudja, hogy melyek a kedvenc pihenőhelyei, milyen szokásai vannak. De biztos, hogy mindent tudunk cicáinkról?

Azt például tudtad, hogy a macska is hazatalál, ha kilométerekre elkalandozik? Természetesen hallhattál mar csodás hazatalálásokról, és sokszor semmi köze nincs annak a mikrochipes azonosításhoz. A cicák ugyanis jól tájékozódnak. Akár a madarak. Agyukban olyan mágneses sejtek dolgoznak úgy, mint egy iránytű, így messziről is hazatalálhatnak, hacsak nem fogja be őket valaki, vagy az út során nem történik belül valami baleset.

Az ismert, hogy napjuk nagy részét alvással töltik, hiszen a saját szemünkkel látjuk, de lényegében az életüket is úgy töltik le, a nagyja alvásból áll.

A cicáinknak hiába van négy hónalja is, verejtékmirigyek híján nem tudnak izzadni. A macskák máshogy oldják meg, méghozzá a talpukon.

Az emberek mindegyikének más az ujjlenyomata, amelyet a rend őrei fel is tudnak használni a nyomozások és az azonosítások során. A cicák esetében az orruk az egyedi azonosító, ugyanis minden macskának más, csak rá jellemző orrlenyomata van.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com)