Jump to content

Hasznos játékosság

2019. 03. 19. 08:00

Sok háztartásban a kutyán kívül macska is jelentheti a házi kedvencet. Nemcsak a kutyatartás lehet hasznos, hanem a macskáé is.

Aki macskás, jól tudja, hogy mivel kell számolni akkor, ha egy vagy több bársonytalpúval is megosztják életterüket. Mint minden állat tartása, természetesen a cicák gondozása is felelőségekkel jár. Nemcsak etetni szükséges őket, de kijár nekik a törődés, a foglalkozás is, pláne, ha lakásban tartott cicáról van szó. Az így nevelt macskák bújós, játékos, dorombolós társaink lehetnek, akik már közelségükkel is jót tesznek. Sőt alkalmakkor talán még jót is cselekedhetnek. Akárcsak az a cica, amelyik segített gazdájának.

A nőt saját testvére zárta ki otthonról, és a hátsó ajtót sem hagyta nyitva, így nem tudott bejutni a házba. Cirmos cicája bentről nézte őt. A gazdi kétségbeeshetett volna, hogy nem tud bejutni az otthonába, de a kényszerhelyzet megoldásra sarkallta. Nem tudta, hogy ötlete be fog-e válni, de még mindig jobb volt tenni valamint, mint állni és a csodát várni. Az ajtóhoz csalogatott cicát és a földön heverő fa felmosó nyéllel való játékra invitálta. A cica szerencsére olyan játékos kedvében volt, mozdulataival kinyitotta az ajtót, a gazdi pedig bejuthatott.

Ez csak a véletlennek és a cica játékos kedvének volt betudható.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)