Jump to content

Új trend terjed a macskák csinosítása terén

2019. 04. 28. 19:00

Az ember sokat költ arra és sokat foglalkozik azzal, hogy esztétikai megjelenése ne csak maga számára legyen tetszetős, hanem másoknak is a legjobbat mutassa.

A szépségipar ezt mind támogatja, azonban most már ezt nemcsak magunkra nézve tartjuk fontosnak, hanem az állatok szempontjából is, akik velünk élnek, családtagként tekintünk rájuk. A kozmetikai szolgáltatásokat tehát a velünk élő kedvenceink esetében is alkalmazzuk. A legtöbben azért vesszük igénybe egy szakember segítségét, hogy szakszerűen legyen kedvenceink karban tartva. Nem feltétlenül csak az esztétikai érdek miatt vesszük ezt igénybe, hanem inkább egészségügyi okok miatt (körömvágás, bűzmirigy kiürítése stb.).

Ahogy az emberi divatban is mindig van valami aktuális, úgy az állatok esetében is igaz ez. Egy időben divat volt a kutyák, macskák bundájának színezése, de a vágásban is tudnak újat mutatni.

A divat iránt elkötelezett gazdik valószínűleg fontosnak tartják azt is, hogy kedvencünk hogy néz ki. Aki túlzásokba is szeret vagy akar esni, az talán még abba is belemegy, hogy cicájának dinoszaurusz bundát nyírasson. Ugyanis most ez a divat a macskák gazdijai között. Ez azt jelenti, hogy a bundájuktól javarészt megfosztott cicáknak csak a hátukon lévő szőrt hagyják meg és nyírják sárkányszerű formára. Mintha nagy pikkelyek fednék a gerincük mentén.

Na, kedves cicás gazdik? Kedvetek támadt dinoszaurusszá tenni kedvenceiteket?

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)