Jump to content

Benti cicának ajánlott

2019. 07. 07. 08:00

Az állattartásról akkor sem mondunk le, ha betondzsungelben élünk. A kutyák, macskák, egyéb háziállatokkal így is szívesen osztjuk meg otthonunkat és életünket.

A macskák közül vannak olyan fajták, amelyek egyáltalán nem viselik jól a bezártságot. Számukra büntetés, ha csak a lakásban mozoghatnak, és nincs lehetőség arra, hogy a kertbe is kimenjenek. Az ilyen fajtájú cicáknak nagyobb a mozgásigényük és kevésbé nyugodtak, így számukra a csak benti tartás kínzás.

A cicák azonban nem egyformák, és ezt nemcsak a fizikai, hanem a viselkedésbeli különbség is mutatja. Aki mindenáron cicát szeretne magának, de csak a benti életmódot tudná kedvencének biztosítani, akkor ehhez alkalmazkodó cicát kell maga mellé választani.

Ahhoz, hogy ne kelljen gazdiként állandóan azon aggódnunk, hogy nem teszünk-e rosszat cicánknak azzal, hogy lakásban tartjuk, ahhoz olyan fajtájú állat szükséges, és ez igaz lehet a birman cicára. Nyugodt, szereti a gazdáját, de olykor bizony igényli az egyedüllétet is.  A lógófülű cicák is jól viselik a benti életet. Habár eléggé aktívak, mégis elég csendesek, és nyugodtak. A rövidszőrű Devon rex számára eleve ideálisabb a lakásban élni, de emellett nagyon bújós cica. A karthauzi macska is csendes, a lakás melegét és nyugalmát jó viselő cicafajta.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)