Jump to content

Babja került a megmentő

2019. 08. 25. 08:00

A macska jól mászik, ebben behúzható és hegyes karmai is nagyban segíti. Karcsú és rugalmas teste pedig kis résekbe is befér.

Olyan előnyök ezek, amelyeket mindegyiket a végletekig ki tudják használni a cicák. Főleg a szabadba kijáró cicusok vannak sokkal nagyobb veszélyben, hiszen a forgalmon túl bármilyen más veszéllyel is szembetalálhatják magukat.

Kevésbé gondolunk veszélyforrásra egy fában, de a tűzoltóknak mégis munkát adnak azok a cicák, akik felmenni bátran és gond nélkül fel tudnak, de onnan nem tudnak lejutni. Keserves nyávogásukkal hívják fel a járókelők figyelmét. Ha ez az akció sikerrel jár, akkor rendszerint a tűzoltók érkeznek menteni a fán ragadt cicusokat a magas létrájuk segítségével.

Amerikában volt arra esély, hogy a tűzoltókig el se jusson a macskamentés esete, mert egy bátor, állatkedvelő férfi magára vállalta a macska megmentését. Már jó magasan járt, de az öve beleakadt egy ágyba és annak úgy a fogságába esett, hogy nem is tudta magát kiszabadítani.

Vicces, de maga a megmentésre induló férfi is megmentésre várt. Nemhogy nem volt a tűzoltókra szükség, hanem egyenesen a „megmentőt” és a macskát is le kellett hozni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)