Jump to content

A hosszabb élet reményében

2019. 08. 29. 08:00

Egy kedvenc hozzánk kerülésével nem azonnal az elmúláson jár az eszünk, kétségtelenül, ám eljöhet az az idő, hogy betegséggel vagy az öregséggel kell szembenéznünk.

A gazdik nem is szeretnek arra gondolni, hogy mi lesz, ha a családtagként számon tartott kedvencükön már látni lehet az öregedés jeleit, esetleg egy komoly betegségre derül fény.

A cicák esetében is az egészség megóvása az elsődleges szempont, hogy a betegséget megelőzzük, valamint a játékosság a lehető legtovább fenntartható legyen.

Tény, hogy a benti cicák esetében könnyebb a gazdi dolga, hiszen jóval kevesebb tényező játszhat közben arra, hogy megsérüljön, betegséget kapjon el a cica. A bent is élő, de ki is járó cicákra sokkal több veszély leselkedik, így a fertőzések, a mérgezések sem biztos, hogy elkerülik.

Még a bent tartott macskák esetében is fontos a rendszeres állatorvosi vizsgálaton való részvétel.

Az egészség fenntartása azzal kezdődik, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű falattal látja el a gazdi kedvencét, de ez természetesen nem egyenlő a túletetéssel. A macskánk szeretetét ugyanis nem az mutatja, hogy minél többet etetjük, hiszen az elhízás, és az annak következményeként fellépő betegségek a macskákra is érvényesek.

Ezenkívül biztosítani kell a gondoskodásnak azt a fokát, amely a napi törődésre, játékra irányul. A közös tevékenység lehet a cica bundájának karbantartása is. Játék és fésülés közben is könnyebben észre lehet venni cicáinkon az elváltozásokat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)