Jump to content

Különlegessége miatt akadt meg a szeme a cicán

2019. 09. 09. 19:00

Hála az égnek, hogy nem vagyunk egyformák, különböznek igényeink, ízlésünk. Ami valakinek értéktelen, másnak lehet becses.

Az ízlésbeli különbség az állatok terén is megmutatkozhat. Van, aki macskás, mások kutyásak. A kutyaszeretők között is sokféle lehet, és ez igaz a cicás társadalomra is.

A menhelyen élő, bevitt vagy befogott állatok élete látszólag megoldódik, hiszen biztonságban, fedél alatt élhetnek addig, amíg új gazdájuk rájuk nem talál.

A beteg, valamiben az átlagostól eltérő, idős kutyák és macskák új otthonra találása azonban sokkal nehezebb. A szemmel láthatóan is átlagos külsejű cica esélyei jóval alacsonyabbak voltak. A macska ugyanis Down-szindrómával született, és bár édesen bárgyú lett így a pofija, mégis nehezen vállalják fel egy ilyen állat gondozását.

A menhely az Instagramra feltöltötte védencei fotóit, és köztük volt a Donw-szindrómás cica is. Azt gondolták, hogy nehéz lesz örökbe adni, de szerencséjükre egy nő azonnal beleszeretett a cicába, és magához is fogadta. Azaz magukhoz, mert egy bokszer is a cica barátja, lakótársa lett.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)