Jump to content

Ez a cica nem az a cica

2019. 10. 16. 19:00

Mit tesz egy állatbarát, ha egy magára hagyott kiscicát lát? Ha lehetősége van, hazaviszi magához, ha pedig nincs, akkor az állatvédőket keresi fel.

Egy nő az előző lépésre szánta rá magát, amikor egy látszólag árva cicát befogadott. A helyi menhely egyik munkatársa találta meg eredetileg a kismacskát, és ideiglenesen fogadta magához egy nő. Az ideiglenes befogadás arról szól, hogy az állatról való gondoskodás mellett a megfelelő szocializációt is megkaphassa az állat.

Csakhogy az azelőtt ijedt kiscica megváltozott. Túlságosan vadnak bizonyult. Már az ideiglenes befogadóban felmerült a gyanú, hogy valami nem stimmel a kismacskában, és amikor szakemberek nézték meg az állatot, akkor szembesült a valósággal. A kismacska valójában egy vadmacska kölyök volt, amelyik soha nem fog édes házi kedvencként viselkedni.

Arra van ugyan esély, hogy genetikáját tekintve akár házi macska vér is csörgedezhet benne, de a vadmacska vér erősen megmutatkozott az állatban. Emiatt genetikai vizsgálatot is végeznek a befogott vadmacska kölykön.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com)