Jump to content

A kíváncsiság átka

2019. 10. 31. 08:00

A cicákat az a vád szokta érni, hogy nem olyan hűségesek gazdáikhoz, mint a kutyák. Tény, hogy másmilyenek, mint az ebek.

Önfejűek, makacsak, hatalmas szabadságvággyal rendelkeznek. Ez való igaz lehet a cicákra, de ugyanúgy a kutyusok között is akadnak hasonló jellemzőkkel felruházottak.

A macskák, ha kijárhatnak a házból, akkor rendre feltérképezik a területüket. Bejárják, körbeszaglásznak. Mivel elég kíváncsiak és ezt még a jó szaglásuk és látásuk is tovább segíti, így szeretnek megnézni mindent, ami érdekes lehet.

Esztergomban is így történt, de a cica akciója csak félig sikerült. Az esztergomi rendőrségre egy kétségbeesett telefonhívás érkezett be. Egy kétségbeesett hang közölte, hogy egy macska babja került, vagy inkább szorult helyzetbe.

A nyílászáró bukóra volt engedve, és a cica feje a résben ragadt. Ahogy mondani szokták, ahol a macska feje átfér, ott a teste is. Ebben az esetben azonban egyre rosszabbra fordult a kíváncsi cica sorsa, mert saját súlyánál fogva a nyaka egyre szorosabban az ablak nyílásába szorult. A macska tulajdonosának szomszédja értesítette a rendőröket, a gazdi ugyanis elutazott. Egy ismerős segített a lakásba bejutni, hogy a macska fejét végre kisegíthessék a résből. Biztos nagy megkönnyebbülés volt számára.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)