Jump to content

A legsúlyosabbak közé sorolták

2019. 12. 01. 08:00

Egy ember jellemét megmutatja az, ahogyan embertársaival és az állatokkal bánni. Az állatbarátok mellett pedig számolni kell az állatokat bántalmazókkal.

Az állattartás döntésen alapszik. Senki sem kényszeríthet valakit arra, hogy akaratán kívül vásároljon magának, vagy magához vegyen egy háziállatot. Azonban, ha mégis a gazdisodás útjára lép valaki, felelősséggel tartozik az állatért egészen annak haláláig. Nagy vállalás tehát, ezt mindenképp mérlegelni szükséges még az előtt, mielőtt hozzá kerülne egy állat.

Az állatkínzás nemcsak a kutya, macska, más állat testi bántalmazását jelenti, hanem az is annak minősül, ha nem megfelelő módon látja el valaki kedvencét (pl. rövid láncon tartás, húsba vágó póráz, nem megfelelő táplálás, a nem megfelelő hely biztosítása stb.), így az USA az állatkínzást a szövetségi bűncselekmények kategóriájába emelte. Ez azt jelenti, hogy az a legsúlyosabb bűncselekmények közé tartozik.

A törvényjavaslat már életbe is lépett, törvénybe van foglalva. Az állatkínzás olyan bűntettnek minősül ezentúl, mint a gyilkolás, a nemi erőszak, vagyis börtönbüntetést von maga után és az államhatárok sem állítják meg a törvény betartását.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com)