Jump to content

Csavargott egy hatalmasat

2019. 12. 02. 08:00

A cicák hihetetlen lények. Ezt a cicás gazdik tudják igazolni, hiszen ahol macska van, ott mindig történik valami.

A macskák hihetetlen szökéseik után már csak a hazatalálásuk lehet hihetetlenebb. Gumitestükkel szinte bárhol kiférnek, így a meglógásukhoz nem kell nagy erőfeszítést tenniük általában. A hazajutás már lehet, hogy nehezebb ügy.

Az Új-Mexikóban talált fekete cicáról azt feltételezték, hogy valahonnan a közelből való. Amikor az állatvédők befogták, azonnal alapos állatorvosi vizsgálatnak vetették alá a cicát. Abban reménykedtek, hogy találnak benne chipet, mert az nagyban megkönnyítené a macska lakhelyének felkutatását. Így is történt. Mit ad isten, a cicában tényleg volt mikrochip, csakhogy ezáltal az is kiderült, hogy a fekete macska Portland városából való, amely azt jelenti, hogy közel kétezer kilométerrel távolabb van az otthona.

Az eredetileg Sasha névre hallgató cica gazdájával fel is vették a kapcsolatot, aki legalább annyira meglepődött cicája hollétén, ahogy az állatvédők is. Nem ismert, hogy jutott ilyen messzire a macska, de csakis arra tudtak gondolni, hogy potyautas lehetett.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)