Jump to content

Érvek a macskák mellett

2020. 02. 13. 19:00

A legáltalánosabban tartott háziállatok között a macskák és a kutyák vannak. A macskás hölgyek egy külön kategóriába sorolandók.

Ha háziállatunk van, nem lehet unalmas az élet. A macska és a kutyatartás egymás mellett is működő lehet, és nem egy kutya-macska barátságról is tudunk. Mégis, a gazdisok általában vagy macskások, vagy kutyások.

Mindegyik faj egyedei külön személyiségek, de aki csak macskákkal osztja meg az életét, arra nézve is megvan a sztereotípia.

A tipikus macskás hölgy az, aki egyedülálló, se férje, se gyermeke, és csakis háziállatokkal, még inkább macskákkal osztja meg az életét. De nem is csoda ez, mert egytől egyik nagy arcok. Ahogy mondani szokták, a macskák önfejűek, makacsok. Mégis sokan osztják meg az életüket. Akkor is, ha ezekkel tisztában vannak. A macskás gazdik azonban azt is tudják, hogy mennyi plusz adnak a cicák. Közelségük, puha szőrük, dorombolásuk enyhíti a bennünk felgyülemlett stresszt, sőt még annak esélyét is csökkentik, hogy egyes betegségek kialakulhassanak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)