Jump to content

Hiába kérlel a szemével, van, amit tilos

2020. 03. 09. 19:00

Mindegy, hogy kutyáink vagy macskáink vannak, egy biztos, a meghitt reggelekhez ők is hozzátartoznak. Sorakoznak a reggeliért és árgus szemekkel nézik, hogy mikor esik le számukra is egy-két finom falat.

A macskák etetése során a legegyszerűbb, ha a már előre elkészített ételben gondolkodunk. Kényelmes és gyors, de kétségtelen, hogy kiadásokkal jár. A száraz és nedves tápok elméletileg tartalmaznak minden olyan tápanyagot, amely a cicák számára szükséges.

Habár a mesékből azt tudja minden gyerkőc, hogy a macskák imádják a tejet, valójában egyáltalán nem ajánlott tejjel kínálni macskáinkat. A tejet ugyanis a macskák nem tudják megemészteni. Kétségtelenül elfogyasztják a tejet, ha azt teszünk elé, de lényegében laktózérzékenyek, amely komoly problémát okozhat a macskák szervezetében.

Nagy vadászok a cicáink, és egyértelmű, hogy húsevők, de a nyers hús adása ennek ellenére tiltott, mert olyan vírust tartalmazhat, amely az emberre nem veszélyes, de a macskákra nézve az lehet. Olyan tüneteket mutathat egy nyers húst fogyasztó cica, mintha veszett lenne. Álveszettségnek nevezik ezt a betegséget, amely halálos. Érdemes észben tartani.

Ugyanúgy nem javasolt a cica elé rakni a nyers burgonyaféléket, a szőlőt és a mazsolát sem, de a fokhagyma és hagyma is kerülendő. Sőt a csokoládé, kakaó, koffein és alkohol tartalmú utalok, cukor, más édesség is tiltólistás.

Ragadozó állatok a macskáink, ennek ellenére a csont is a kerülendő ételek listájára kerül, legalábbis nem mindegy, hogy milyen és mennyi. Tilos a szilánkos, csöves csontok adása, mert felsérthetik a beleket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)