Jump to content

Óvintézkedések az állatorvosnál

2020. 03. 20. 19:00

Nem mondunk újat azzal, hogy mindenhol fokozott óvatosságra intenek minket, ennek betartásához szabályokat vezettek be, és ez minden téren érvényesül.

Csak a legfontosabb ügyeket engedik elintézni a hivatalokban is, minden halasztható vizsgálat időpontját elhalasztották, bezártak szórakozóhelyek, nem tartanak meg rendezvényeket, bezártak az iskolák. A koronavírus-járvány megelőzése érdekében vezették be ezeket a drasztikus óvintézkedéseket, egyértelmű, hogy az állatorvoslás terén is változások vannak.

A betegség nem várja meg a vírus levonulását, így megbetegedhetnek állataink. Természetesen arra tették fel az állatorvosok az életüket, hogy segítsenek, de most mégis máshogy kell ezt tenni. Méghozzá az állatorvosi váróban most csak egy ember lehet jelen egy állattal, mindegy, hogy mekkora az adott váró.

Lehetőség szerint időpont előre egyeztetésével menjünk állatorvoshoz. A sürgős esetben is hívjuk fel az orvost, hogy tudja biztosítani kedvencünk számára a helyet, és elkerüljük más embertársunkkal a közvetlen kapcsolatot.

A bankkártyás fizetést azért javasolják, mert a vírus megtelepedhet akár papír és fémpénzen is.

Arra fel szeretnénk hívni a figyelmet, hogy a macskáink és kutyáink nem terjesztik a vírust!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)