Jump to content

Vírus a köbön

2020. 04. 02. 19:00

A világ több országát félelemben tartja a koronavírus. ennek súlyos gazdasági következményei is vannak már, de az állatokra nézve is veszélyt jelent.

Egyáltalán nincs bizonyíték arra, hogy egy koronavírussal fertőzött állat tovább tudja-e adni azt az embernek. Eddig azonban az sem volt bizonyított, hogy az állatok elkaphatják-e a betegséget az embertől.

Egy bizonyítottan koronavírussal fertőzött férfi esetében az is kiderült, hogy a macskája is elkapta a vírust. Habár teljesen egészséges a cica, a szervezetében kimutatták a kórokozót.

A félelem nagy az emberekben. Tartanak egymástól is, de a házi kedvenceket is meggyanúsították már azzal, hogy a betegséget közvetíthetik.

Annyi biztos, hogy a macska tényleg koronavírussal fertőzött, de jelenleg úgy tűnik, hogy az embert nem betegíti meg sem a macska, sem a kutya.

Mégis megnőtt a gazdátlan állatok száma. Sorra szabadulnak meg hazánkban és máshol is a házi állataiktól. Most, amikor amúgy is nagy bajban vannak az menhelyek. A legtöbb menhelynek ugyanis nincs tartaléka, fogytán vannak készleteik, de nő az utcára került állatok száma.

Szükség van az összefogásra, de nemcsak az embereket kell megvédenünk, hanem házi kedvenceinket is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)