Jump to content

Hobbigyilkos mini nagymacskák

2020. 05. 24. 19:00

Dédelgetjük, szeretgetjük cicáinkat, mindent megadunk nekik, mert családtagként kezeljük őket. Így teszünk nagyon sokan.

Amíg mi családtagként kezeljük bársonytalpú társainkat, addig az ausztrálok szemében nem minden macska képviseli az édes házi kedvenc szerepét.

Az invazív fajként behurcolt macskák egyáltalán nem a dorombolós kedvencnek számítanak a kontinensen. A háziállatként is tartott macskák már akkor is nagy kárt okoznak az ausztrál őshonos fajok között, ha csak kicsit csavarognak el otthonról és szabadidejüket hobbivadászattal töltik. Nagyjából 3,5 millióra becsüli az ausztrál házimacskák számát. Nem is lenne gond, ha a macskák a vadvilágtól elzártan élnének, csakhogy ez nem így történik. A szabadba is kiengedett bársonytalpúak évente akár 100-nál is több őshonos állatot végeznek ki szórakozásból. Ez csak egy macska a sokmillió közül, így elképzelhető, hogy micsoda rombolást végeznek évente a hobbivadász macskák.

Évtizedek óta igyekeznek megfékezni a macskák kártékonyságát, de eddig bármilyen drasztikus módszert vetettek be, nem jártak sikerrel. A megoldás egyik része az lenne, ha az ausztrál lakosok nem engednék ki otthonukból a macskákat, azonban a többségüknek fogalma sincs arról, hogy édes házimacskájuk milyen veszélyes az őshonos állatvilágra.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)