Jump to content

Utazás macskával vagy inkább nélküle?

2020. 07. 04. 08:00

Egyre többet hallhatunk kutyákat is fogadó éttermekről, kávézókról, szállodákról, szálláshelyekről és strandról is, de mi van a macskákkal?

Na jó, a cicák annyira nem vágynak a fürdésre – legalábbis a legtöbb -, azonban sok helyen a cicák töltik be a hűséges állat, családtag szerepét, így felmerül annak ötlete, hogy cicájukat is magukkal vigyék a nyaralásra.

Amennyiben nem lehetséges, hogy a cica velünk együtt utazhasson, nyaralhasson, úgy megfelelő személyt kell keresni arra, hogy naponta meglátogassa a kedvencünket. A legjobb, ha a pótgazdi megy a cicánkhoz, és nem a macskát költöztetjük. Ha pedig magunkkal tudjuk vinni, akkor is nagyobb szervezést igényel.

Beteg, koros, fialás előtt álló macska esetében nem érdemes az utazás mellett dönteni, így vagy az utazást kell elhalasztani, vagy pedig megfelelő pesztrát szükséges biztosítani, aki naponta tud foglalkozni a cicánkkal.

Ha olyan helyre megyünk, ahol fogadják az állatokat is, a cicánk bent tartott állat, úgy nagy valószínűséggel nem lesz nagy megrázkódtatás számára az idegen hely, ha mi vele vagyunk. Még jobb, ha az utazáshoz is hozzászokott a cica, még könnyebb a dolgunk. Ha azonban külföldi útra indulunk, úgy érdemes az állatorvostól tanácsot és segítséget kérjünk a megfelelő oltások beadását, és azt igazolni is tudjuk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)