Jump to content

(Ön)gyógyító dorombolás

2020. 12. 02. 19:00

Abban bizonyára minden állattartó, aki családtagként kezeli kedvencét egyetért, hogy imádjuk társaságukat.

A kutyák kedvességükkel, hűségükkel ajándékoznak meg, de van, amire nem képesek. Ez a dorombolás. Ezt a macskáktól kapjuk meg. A simogatásért cserébe berregést kapunk tőlük, amelyről azt tartják, hogy jó hatással van ránk.

Dorombolnak akkor, amikor simogatjuk őket, de dorombolnak akkor is, ha ételt adunk nekik. Ugyanakkor idegességükben is képesek a berregést kiadni, sőt akár betegség, sérülés esetén is.

A dorombolásra úgy tekintünk, hogy ezzel fejezik ki azt, hogy mennyire jól esik nekik a velük való foglalkozás, a gondoskodás. A beteg vagy sérült macska esetében azonban mivel lehet megmagyarázni a dorombolást? Tudósok azt a választ adták erre, hogy ebben az esetben a saját dorombolásukat önmaguk gyógyítására használják fel. A dorombolás olyan fajta frekvencián való rezgés, amely jótékonyan hat az emberi szervezetre, de az öngyógyításra is bevethető. A dorombolással stimulálni lehet az izmokat, csontokat, elősegíthető a csontnövekedést, gyorsabban gyógyulhatnak a törések, zúzódások. Működhet fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentőként is.

Az ember számára a doromboló cica közelsége és simogatása igazán természetes stresszoldó módszer.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)