Jump to content

Macska a mosó- és/vagy szárítógépben

2021. 01. 11. 19:00

A lelkes macskatulajdonosok mélyen a pénztárcájukba nyúlhatnak, hogy kedvenceik igényének megfelelő helyet alakítsanak ki.

A gyakorlat azonban az, hogy ami mi megfelelőnek ítélünk, az nem biztos, hogy a cicáé is. Ezért is tapasztalhatjuk azt, hogy kedvencünk mindenütt fekszik, csak nem a saját, neki vásárolt helyén és körömélesítésre is bútorokat használ a kaparófa helyett.

A macskások számára nem ismeretlen, hogy a mosógép és a szárítógép működés közben elvarázsolhatja a cicákat, azonban észnél is kell lenni, mert nem egyszer előfordult már az is, hogy alvóhelynek is a mosógép dobját választották és így kimosták a macskát is. Portugáliában ez egyre gyakoribb egy városban. Ennek oka az, hogy a már nem működő és nem használt szárító- és mosógépeket macskalakhellyé alakítják át.

Valongo városának önkormányzata indította el a kóbor macskák ivartalanítási programját, a kiszuperált, takarókkal kibélelt háztartási eszközök pedig ugyanezeknek az állatoknak kényelmes és fedett alvóhelyet biztosítanak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)