Jump to content

Azt hitted nem szeret, de ágyként használ?

2021. 01. 18. 19:00

Makacs lények a macskák annak ellenére, hogy jó ideje az ember mellett vannak. Kölcsönös az egymásért mutatott érdeklődés, de jól tudjuk, hogy cicánk nem mindig úgy gondolkodik, ahogyan mi.

Emiatt tűnhetnek hálátlanoknak és sokak gondolatában az is felmerülhet, hogy cicája nem is őt szereti, csupán csak azt a mozzanatot, amikor enni ad neki. Habár fejedelmi macskalakosztályt igyekszünk macskáink számára biztosítani, nagyon sokszor számunkra furcsa, akár kényelmetlennek tűnő helyet választhatnak maguknak pihenőhelyül. Vagyis napjuk nagy részét akkor is távoleső helyen tölthetik, ha mi is otthon vagyunk.

Ugyanezek az állatok aztán meglepnek azzal, hogy minket használnak ágyként. Ha fekszünk, előfordulhat, hogy mellkasunkon pihennek meg. Amennyiben így viselkedik a cicánk, az azt jelenti, hogy biztonságban érzi magát velünk, rajtunk. Azért keresi fel társaságunkat, hogy álma nyugodt legyen és emellett testi épsége is. Emellett ez a viselkedés arra is utalhat, hogy vágyik a melegre és a testünk hőmérséklete számára ideális. Aztán persze azért is teszi ezt a macskánk, mert kötődik hozzánk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)