Jump to content

Hős macska lett a kígyó áldozata

2021. 02. 17. 19:00

Ausztrália sokak számára áhított vidék, kontinens, amely számos különleges állatnak ad otthont. Köztük a leghíresebb a koala és a kenguru.

Nemcsak különleges erszényes állatok élnek Ausztráliában, hanem mérgeskígyók is. Na, ez az, ami talán kevésbé vágyott. Az ott élő emberek tudják, hogy milyen veszélyekkel jár egy mérgeskígyóval való találkozás. Az emberek és az állatok is ösztönösen félnek tőlük, hiszen harapásukkal olyan mérget fecskendeznek a szervezetbe, amely gyorsan megöli őket.

A családi ház kertjében játszó gyerekek közelében volt a család macskája is. Ebben az idillben telt a kint lét egészen addig, amíg a semmiből a közvetlen közelükbe egy mérgeskígyó tűnt fel. Ezt észrevette a cica is és azonnal a gyerekek elé vetette magát. Nem tudni, hogy az tudatos volt vagy sem, de így a kígyó azonnal a macska felé kapott. A macska megölte a kígyót, de másnap a cicánál is gondok jelentkeztek. Mire a gazdi az állatorvoshoz sietett a macskával, már nem tudták megmenteni a cica életét és az is kiderült, hogy kígyómarás áldozata lett. Közvetett módon a család macskája mentette meg a gyerekek életét.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)