Jump to content

Hosszú távon semmiképp

2021. 04. 09. 08:00

Elfogyott a macskaeledel és abban gondolkodsz, hogy cicádnak kutyatápot adsz? Egyszer biztos nem lesz belőle gond, de hosszú távon nem szabad.

Mint ahogy a macska és a kutya is különbözik egymástól, úgy az ételeik is, amely az eltérő táplálkozási igény miatt van. Ebből egyértelműen az következik, hogy a nekik kialakított étel sem lehet egyforma. Több szempont miatt is eltér a kutyák és macskák tápláléka.

Eleve másképp érzékelik a cicák az ízeket, mint a kutyák, így nem is biztos, hogy a kutyaeledel elnyeri a cica tetszését. Emellett a kutyaeledelek jóval kisebb mennyiségben tartalmaznak fehérjét, míg a macskák számára nagy szükség van arra. Ha az eledel nem tartalmaz elegendő fehérjét, az a cica egészségének romlásához vezethet.

A kutyaeledel nem tartalmaz taurint és a cicák szervezete nem képes azt előállítani, így ha tartósan kutyáknak szánt táplálékkal etetjük a cicát, akkor a szíve és az emésztőrendszere sínyli meg. Egyéb, macskák számára fontos összetevőt nem tartalmaz a kutyaeledel, így a cica egészségét kockáztatjuk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)