Jump to content

Lassú mozdulatokkal a gyors fürdés

2021. 05. 02. 08:00

A cicák nem kimondottan vízkedvelő lények, de ez nem jelenti azt, hogy lakásban élve ne lenne egy évben többszöri fürdésre szükség.

Sok kutyus sem rajong a fürdésért, ám a benti élet ezt megkövetelheti. Így a gyors és hatékony fürdetés a célszerű. Macskák esetében ez különösen igaz.

A túlságosan sáros lábak és bunda nem a lakásba való. Ha a cicát bent szeretnénk látni, úgy a fürdetés célszerű, azonban ezt minél gyorsabban, de nem traumatikus élményként kell megejteni. Gondoljunk csak abba bele, hogy a fürdetésnek valószínűleg lesz még párja, és ha az első nagyon rossz élmény marad meg a cicának, úgy a következőnél már a bújócskára vagy a karom kiengedésére kell számítani.

Azon túl, hogy megvásároljuk a cica számára a sampont, érdemes nyugodt maradni, simogatni, amikor a vízhez visszük. Hagyjuk, hogy megszokja a látványt, majd óvatosan tegyük a vízbe és arra is adjunk időt neki, hogy a víz gondolatához is hozzászokjon. A tappancsokat mosdassuk meg először és óvatosan haladjunk felfelé. Miközben fürdetjük a cicát, lassú mozdulatokat használjunk. Fontos, hogy csak addig tartson a tisztító ceremónia, amíg ténylegesen szükséges. Már legyen kikészítve az a törölköző, amibe majd kivesszük. Ilyenkor már csak bele kell csavarni és hagyni picit, hogy az anyag felszívja a nagyja nedvességet a cicáról.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)