Jump to content

Ezt ne add a cicádnak!

2021. 05. 03. 19:00

Ne tévesszen meg senkit a macskák kunyeráló tekintete. Ha úgy is tűnik, hogy nagyon szeretne abból, amit mi falatozunk, valójában akár ártalmas is lehet számára.

Már a mesékből is azt tanulják meg a gyerekek, hogy a cicák fő tápláléka a tej, a tejtermékek valamelyike. Habár tényleg szívesen kóstolják meg, de a tej egyáltalán nem ideális a számukra. Főleg nem fő táplálékként. A cicák ugyanis nem tudják a tejcukrot megemészteni, vagyis laktózérzékenyek.

Egy kis pörkölt, gondolnánk, hogy cicának való, hiszen húsból készült étel. Valójában minden, amiben hagyma van, az a cicák számára egyáltalán nem adható, mert még kis mennyiségben is ártalmas a számukra. A fokhagymától és mindegyik más hagymától a cicák vérszegénnyé válhatnak.

A nyers tojás talán jó ötletnek tűnhet, hiszen akár a házból kijáró cica is hozzájuthat a tojáshoz, annak tartalmához, de ha az szalmonellás, akkor az bajt okozhat. Ha pedig rendszeresen kap a cica tojást, úgy nem segítjük a szervezetében a B-vitamin felszívódását, amely ugyancsak gondot okozhat az állat egészségében.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)