Jump to content

Környezetbarát rágcsálóvédelem

2021. 05. 13. 19:00

Ausztráliában régóta problémát jelent az invazív fajnak számító házimacska betelepítése. Nemcsak az önfenntartás miatt zsákmányolnak, hanem hobbiból is és számos őshonos fajra jelentenek veszedelmet.

Többféle módon megpróbálkoztak a szabadon élő kóbormacskák állományát csökkenti Ausztráliában és míg ők igyekeznek megküzdeni a cicákkal, addig Chicagóban ezrével engedtek szabadon kóbor macskákat. Ezzel az a cél, hogy egyfajta természetes rágcsálómentességet biztosítsanak a városban.

Nem újkeletű ez a fajta rágcsálók elleni védekezés, hiszen a chicagói állatvédők már 10 éve teszik ezt. Az amerikai nagyváros híres arról, hogy ellepi a sok patkány, azonban azon a részen gyérül az állományuk, ahol a macskák is vannak.

Olyan kóbor cicákat engednek szabadon, akiket vadságuk miatt lehetetlen örökbe adni. A nagyvárosi élettel azonban nem hagyják magukra a macskákat. Olyan helyekre kerülnek, ahol vállalják az álltok etetését, itatását és alvóhelyet biztosítanak nekik, cserébe pedig patkánymentesítést kapnak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)