Jump to content

Édes csínytevő vagy megrögzött tolvaj?

2021. 12. 24. 19:00

Nem egy gazdi tudna arról beszámolni, hogy cicája milyen különleges ajándékkal lepte meg őt.

Egyes cicák azonban nem elégednek meg a kertben vagy a környéken talált prédával, amelyet saját maguk fognak el és elfogyasztásuk helyett inkább hazaviszik a kétlábúnak, akiből nem nézik ki a vadászat képességét. Ezek a macskák jóval tovább képesek fejleszteni zsákmányoló ösztönüket.

Egy új-zélandi macska eleinte csak a városban található tó halaiból vitt haza gazdáinak. Ez még amolyan macskás húzás, tehát olyan őrületes döbbenetet nem okozott a családnak. Talán épp ez volt az oka annak, hogy ezután egészen másban gondolkodott a cica?

Mára olyan szintre fejlesztette tudását az állat, hogy szívesen eltulajdonít a szomszédságból ruhadarabokat. A cica gazdáit sokkal jobban idegesíti, hogy idegenek ruhadarabjait lopkodja, mint magukat a károsultakat. A lopásból származó darabokat bezacskózva akasztják ki a ház elé. Ez már bevett szokás és így esély van arra, hogy a lopott holmi visszajuthasson a tulajdonosához.

Az egyik szomszéd az építőiparban dolgozik. Az ő munkásbakancsára is szemet vetett a macska és egyenként szokta hazahordani. Már a szomszéd is ismeri a cica ilyenfajta hajlamát, ezért le szokta súlyozni a cipőt, de a macska csak folytatja megrögzött szokását.

Legutóbb már a gazdik is megrémültek, ugyanis egy olyan fogással érkezett haza kedvencük, amely illegális, drogfogyasztáshoz köthető.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)