Jump to content

Ha fáj a macskajaj

2022. 09. 21. 19:00

A cicák nagy túlélők. Nem csoda, hiszen kilenc életet tulajdonítani nekik. Ebbe a kilenc életbe pedig sok minden beletartozhat.

Nemcsak nagy vadászok, de nagy felfedezők is. Útjuk során azonban megsérülhetnek, de még csak a ház biztonságát sem kell elhagyniuk ahhoz, hogy megbetegedjenek, megsérüljenek. Csakhogy a cicák látszólag jól tűrik a fájdalmat: nem sírnak, nem toporzékolnak. Jellemzően elbújnak a kíváncsi szemek elől és magányosan próbálnak meg regenerálódni, gyógyulni.

Mivel szavakba nem tudják foglalni, hogy mit éreznek akkor, amikor fáj nekik és nem is nagyon látható rajtuk a fájdalom jele, a viselkedésükből lehet következtetni, hogy mégiscsak az áll a háttérben.

Ha egy cica elvonul, pedig szeret a közepünkben lenni vagy játszani, ha nem engedi, hogy megközelítsük, megsimogassuk, pedig alapjában véve kedveli, vagy ha idegesen járkál, akkor akár azt a fájdalom jelzésének is tulajdoníthatjuk.

Amennyire jól titkolják a fájdalmukat, annyira rosszul viselik a gyógyszeres kezeléseket, így a fájdalomcsillapítást is. Mégis, ha a fent leírt viselkedést tapasztaljuk cicánk esetében, akkor érdemes állatorvost felkeresni, hogy megfelelő fájdalomcsillapításban és kezelésben részesülhessen kedvencünk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)