Jump to content

Ne a cicádon spórolj!

2023. 02. 08. 19:00

Nehéz időket élünk, így minden pénzt meg kell fogni. Az áremelkedések senkit sem kímélnek.

Sokunknak okoz nehézséget az árak megemelkedése és ez érezhető minden területen. Habár felelősséget vállalunk egy állatra, amikor magunkhoz vesszük és akkor úgy döntünk, hogy egész életén át gondoskodunk róluk.

Emiatt okoz nehézséget az, hogy ekkora inflációt tapasztalunk, mert a kutya-, macskatartás is drágább mulatság. Sokan gondolják úgy, hogy az étkeztetésen spórolnak és házi koszttal egészítik ki a táplálását. Sőt, akár a boltban kapható macskaeledelt igyekeznek teljes egészében kiváltani. De vajon jól teszik?

A cicák igazi húsevők, és még ha a család fogyaszt is húst, a macska étrend nagyon eltér az emberétől. Az még belefér, hogy néha a húsételekből kapjon egy-egy darabot, de a macskaeledelt lecserélni házi kosztra, egyenesen kínzás és az állat egészségére káros.

A közhiedelemmel ellentétben a cicáknak nem kedvence a tej és más tejtermék, mert nem tudják azt megemészteni. Habár ellefetyelgetnék, ha adnánk nekik, de attól még nem jó. Az étleink egy részét tejjel hígítjuk, vagyis ezek egyáltalán nem tesznek jót a cicánknak.

Mindenképp a macskák számára előállított eledeleknél kell maradni, de még az sem mindegy, hogy milyet teszünk eléjük. Ügyelni kell az állat korára, fajtájára, az eledel minőségére, a tápanyagösszetételre. Aztán persze váltva adhatunk száraz- és nedvestápot.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)