Jump to content

Húspuhítás vadászat közben, a macskák így csinálják

2023. 03. 13. 19:00

A macskák azok a lények, akik jóltartottságuk mellett, csak úgy, passzióból is ölnek. Így aztán nagy károkat tudnak művelni a természetben.

A cicáink nemcsak megajándékoznak a fogott prédájukkal és a küszöbünkre helyezik az egeret, patkányt, békát. Van, hogy azzal játszanak, kínozzák is mielőtt megadják nekik a kegyelemdöfést.

Na és? Mi ebben a nagy dolog, amikor az ember is képes ilyenre? Tudtad, hogy rajtunk még a csimpánz is van, hogy húsra éhes és elfogja a prédáját, de mielőtt megölné, még meg is kínozza.

Mindezt azért teszik, mert a zsákmányállat testében a stressz hatására fokozódik az adrenalin termelődése, amely más ízt ad a húsnak, vagyis a vérnek. Azt édesebbé teszi.

Így már az is érthető, hogy egyes ázsiai országokban miért tartják olyan cudar körülmények között azokat a kutyákat, amelyek húsát később fogyasztani kívánják.

Vagyis a cicák is élvezetesebb húst szeretnének enni? Nem igazán, ugyanis a macskák nem érzékelik az édes ízt. Viszont az áldozat pofozgatásával vérbőséget okoznak és így puhábbá válik a hús.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)