Jump to content

Madáretetés a hidegben

2014. 10. 28. 09:05

Itt az ősz, nemsoká jön a tél is. A természet egyre szűkebben méri a táplálékot a vadon élő madaraknak. Sok madárbarát ember igyekszik segíteni a madaraknak úgy, hogy etetőt helyez ki számukra, ami tele van finomságokkal.

A költöző madarak elhagyják hazánkat és melegebb vidékre repülnek, de a többi faj marad, és itt kell átvészelniük a telet.

Az élelem keresése egyre nehezebb lesz, a madarak napja állandó élelem utáni kutatásból áll.
Persze az ember is segíthet nekik, és szerencsére nagyon sokan meg is teszik ezt évről, évre, így minden télen visszalátogató vendégek jelenhetnek meg az emberek kertjében.

A madáretetőkben lévő napraforgómag biztos táplálékot jelent a madaraknak. A magvakat reggel és/vagy délután szórjuk ki a madaraknak, eleinte csak kicsit, majd ha már egyre többen összegyűlnek az etető környékén, akkor lehet emelni az adagon. Rakhatunk ki kölest, napraforgómagot, dióbelet, búzát, szalonnabőrt, főtt krumplit és répát is. Óvatosan bánjunk a magok tálalásával, hiszen az odaszokott vendégek könnyen elkényelmesedhetnek, és egyre kevesebb időt fognak azzal tölteni, hogy saját maguk szerezzék meg a táplálékot, mert a terülj, terülj asztalkám mindig roskadásig van rakva.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: birdfeeders.us)