Jump to content

Orvvadászok a madarak ellen

2015. 03. 09. 16:05

Az orvvadászok lesben állnak. A zsákmányállat és az azokért kapott összeg érdekében szinte bármire képesek. Cipruson is ez történt még az ősszel.

Csak megbecsülni tudják az állatvédők, hogy tavaly körülbelül kétmillió költöző madarat fogtak el az orvvadászok.
Egy ciprusi szervezet, a Birdlife Cyprus arról adott tájékoztatást, hogy a madarak elfogásához dupla annyi hálót használtak 2014-ben, mint az azt megelőző évben. Vagyis összesen kb. 16 kilométernyi hálót feszítettek ki a madarak befogására. Ezek mellett bevetették a ragacsos csapdát is.

Hiába tiltott egyes madarak vadászata, fogyasztása, ennek ellenére ínyencfalatnak számít húsuk. Ebből pedig az következik, hogy az éttermek bizonyos százalékának étlapján is szerepel tiltott falat.
Amikor felkészültek a költöző madarak a hosszú útra, kellő tartalékot halmoztak fel szervezetükben ahhoz, hogy kibírják a nagy megpróbáltatást, akkor jönnek mindenféle eszközzel az orvvadászok.

A hatóságok állandó harcot vívnak a 3-4 ezer vadorzóval, akiknek becsült kereskedelmi forgalma évente 15 millió euró, vagyis 4,5 milliárd forint. Igyekeznek határozottan fellépni az ügyben, de ezek szerint megkopni látszik a lendület.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: magyarszo.com)