Jump to content

A madarak jogi képviselője

2015. 04. 19. 09:05

Él hazánkban egy jogot végzett férfi, aki a szakmáját az állatok jogainak védelmére fordítja. Nem is akárhogy. Olvasd el az ő történetét!

Czerny Róbert jogász, aki a madarak jogait védi. Kollégái csak madárjogásznak becézik. Madárimádata úgy indult, hogy két évesen két kislibáról kellett gondoskodnia. Később nimfapapagájokat tenyésztett, majd megpróbálta és azóta is solymászkodik.

Habár éppen a madarak védelmében dolgozik, mégis vadászengedéllyel rendelkezik, hiszen madarát naponta röpteti. Ezt nem lehet csak úgy űzni bárhol, kevés hazánkban az a hely, ahol a sólyommal való vadászat lehetséges. Ahhoz, hogy vadászni tudjon madara, hogy röptetni tudja, szükséges a vadászengedély. Természetesen a jogász imádja az állatokat, de a vadászatra úgy gondol, mint a vadgazdálkodás részére. Ráadásul a vadászok segítenek a madáretetésben, valamint sok sérült madarat juttatnak biztonságba, ahol sebeiket ellátják.

A madarak védelmének érdekében reklámkampányt is indított a jogász, amelyekben az alapítványnál élő madarak és szép hölgyek szerepelnek közösen.A fotózáshoz csakis hazánkban élő őshonos. Bár naptárat terveztek, most annyi jobbnál jobb fotó gyűlt össze hölgyekről és vadmadarakról, hogy angol és magyar nyelvű fotóalbum készülhet belőle.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: nol.hu)