Jump to content

Kelemen további sorsa

2015. 05. 17. 09:00

A Békés megyében talált tojást megmentették, hiszen a tojó eltűnt. Sikeresen kikeltették a parlagi sas fiókát, Kelement. Mi lesz veled Kelemen?

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársa elmondta, hogy Kelemennel együtt már hét fiókát keltettek ki mesterségesen és később pótszülők gondoskodtak a fiókákról. Mindegyik fióka sikeresen felnőtt és kirepült a fészekből is.

Kelemen egy olyan pótszülőhöz került, amelynek fészke a jászságban van. Terméketlenség miatt már jó ideje nem volt szaporulat a fészekben, így egykeként nagy eséllyel indul neki az életnek. Ha azonban mégis tojást rakna a pár és sikeresen kiköltenék a fiókát, akkor Kelemen számára új helyet, új pótszülőket kell keresni.

Hogy minél biztosabb legyen Kelemen felnövése, kirepülése, a sasfészket önkéntes sasőrök fogják figyelni addig, amíg végleg el nem hagyja a fészket.

Az egyesület szakemberei biztosra mennek. Mielőtt Kelement pótszüleihez kihelyezték, alaposan megtömték bendőjét olyan finomságokkal, amik a sasfióka kedvencei.

Nagyon fontos, hogy időben kerüljön pótszüleihez a fióka, hiszen a bevésődés, imprinting attól a kortól már befolyásolná a fiókát. Nagy szervezőmunkát igényelt az, hogy Kelemen számára megtalálják az ideális fogadószülőket. Úgy tűnik, hogy jól időzítettek.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: kmnp.hu)