Jump to content

Webcam a réti sas lakban

2016. 02. 10. 06:00

A technikai megoldások ma már belelátást engednek meg az állatok életébe. Már nem csak az önszántukból kamera elé vonuló valóságshowk celebeit vizslathatjuk, hanem a webkamerák kitelepítésével olyan természeti elemeket nézhetünk meg, mint a vad madarak fiókáinak kikelése.

Már tavaly üzembe helyezték azt a kamerát, amely a Duna-Dráva Nemzeti Park sas párjának életét közvetítette. Ismét a sasokon a figyelem, ugyanis a napokban lehet, hogy tojást fog rakni. Mivel a pár már jó pár éve abban a fészekben költi ki fiókáit, így a kamerától remélik azt, hogy még inkább bele fognak látni a sasok fiókanevelésébe. A kutatók olyan adatokra kíváncsiak, hogy miként költi ki a pár a tojásokat, hogyan nevelik a fiókákat, mikor és mivel etetik a kicsiket.

A fészek pontos helyét egyáltalán nem véletlen, hogy nem tették közhírré, ugyanis a madarak ebben az időszakban érthetően érzékenyek. Nincs is jelentősége, hiszen interneten nyomon lehet követni A réti sas fokozottan védett, hazánk legnagyobb ragadozó madara. Jelenleg úgy tűnik, hogy az állomány száma növekszik, még akkor is, ha néhány példány mérgezés áldozatává válik.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu; fotó: flickr.com)