Jump to content

Hobbi vagy kereskedelem?

2016. 03. 12. 19:00

A védett madarak nem véletlenül kapják ezt a titulust. A faj annyira veszélyben van, hogy minden példánya fontos, értékes.

A védett állatok befogása, bármilyen bántalmazása komoly következményeket von maga után. Egy magyar férfi otthonában tartotta a befogott értékes és védett madarakat, méghozzá negyvenet. Ennyi madár tartása szakértelmet kíván. A befogás azonban nem erről tanúskodik, ugyanis egérragasztót használtak fel ehhez. Csakhogy a madarak tollára, ha az rákerül, nem lehet leszedni semmivel. A befogás önmagában stressz egy vadon élő állatnak, és ha még több madárral tartják együtt őket, ráadásul egyoldalú és minimális táplálék kíséretében, az maga a pusztulás. Így is történt, több példány el is pusztult. Egymillió forint értéket is meghaladta a védett madarak becsült értéke.

Egyáltalán nem derült ki, hogy a férfinek mi volt a célja a madarak befogásával. Hobbiként űzte volna a madarak befogását. Saját röpdét akart, vagy tudatában volt annak, hogy micsoda értéket képviselnek a madarak és értékesíteni akarta? A lényeg, hogy most már rendőrkézen van, és nem fog be több madarat.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/kép)