Jump to content

Kacsacsalád a suliban

2016. 05. 12. 06:00

Az emberek életük során néhányszor költöznek, de általában, ha megtalálják számításukat egy településen, egy házban, akkor nem szívesen változtatják azt meg. Kacsáéknál is így van?

Egy amerikai iskolában mindenképp, hiszen Vanessa, a tojó már évek óta egy helyen fészkel évente. Nem tudni miért éppen az iskola udvarát választotta költőhelyéül a több mint tíz évvel ezelőtt először ott költő tojó. Egy biztos, hogy jól és otthon érzi ebben a közegben magát a kacsamama, mert minden évben fiókákkal örvendezteti meg a környéket. Önmagában is örömteli esemény a kiskacsák kikelése, de a különlegességet az adja, hogy minden évben a totyogó mama és kicsinyei az iskola udvarát használják a közlekedéshez.

Az iskola udvara és a külvilág kerítéssel van elválasztva, amelynek leküzdése nem okoz gondot Vanessának, de a kicsi kacsáknak igen. A külső környezettől és a mamájuktól is elválasztott kiskacsák nem érezték jól magukat, így az iskola vezetősége az egyik kolléga felvetésére azt a lehetőséget engedte meg a bájos kacsacsaládnak, hogy szabad átjárást számukra. A totyogó tollas család így az iskola udvarán található fészek és a külvilág közötti utat az iskola folyosóján keresztül teszik meg. Ami az első alkalommal félénken történt, az most már napi rutinként zajlik. Vanessa és fiókái nyugodtan kelnek át a folyosón, mindezt úgy, hogy az iskola tanulói végignézik a madárvonulást.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; youtube.com/videó; flickr.com/képek)