Jump to content

Veszélyes sasok

2016. 07. 19. 06:00

Egy nap során számos inger és hatás ér minket, amelyekből érzékelünk kellemes és kellemetlent egyaránt. Éppígy éreznek az állatok is.

Ausztrália egyik városában gyakran tartanak madárbemutatókat. A fogságban tartott, idomított madarakra hatással van az az embertömeg, amelyet egy ilyen bemutatón át kell élniük. Egy kisfiú le-fel húzgálta a cipzárját folyamatosan. Nem tudni, hogy maga a mozdulat, vagy inkább a hang, de az biztos, hogy az egyik sas idegeire ment. A sasok között is méretesnek számító ékfarkú sas rátámadt a gyerekre. A fiú egészségében nem esett nagy kár, de komoly sérüléseket okozhatott volna a madár a hatalmas karmaival. Az ékfarkú sas akkora, hogy elkapja a kisebb kengurut is.

Volt már hasonló eset Montrealban. A totyogó gyermek és édesanyja egy parkban töltik szabadidejüket. A babakocsiból kivette a kicsit, hogy sétálgasson. Már akkor a közelben pásztázott, de azt az édesanya biztosan nem gondolta, hogy pici gyermekére pályázik a hatalmas madár. A gyermeket ugyanis megpróbálta elragadni a sas, de nem járt sikerrel.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/képek (A kép illusztráció))