Jump to content

A vezető pozícióra pályázik a galamb

2016. 09. 16. 06:00

A tojásból kikelt fiókák magatehetetlenek és életképtelenek egyedül. Ha kipottyannak a fészekből és még nem elég érettek, sorsuk megpecsételődött.

Néhány fészkéből kihullott, röpképtelen fióka mégis megmenekül a halál torkából, ha egy arra járó ember vagy állat megtalálja. Mit ad isten, a fészkéből kipottyant galambfiókát egy állatvédő találta meg kutyái sétáltatása közben. Nem látta a fióka lehetséges szüleit, így felvette és megmentette. Egy igazi állatvédő számára az otthon nem lehet befogadott, mentetésre várt állattól mentes, így számtalan két- és négylábú, tollas és szőrök állat megfordult már. Az újonnan befogadott galamb a Ficánka nevet kapta.

Az állatvédő azonban nem bízta a véletlenre a fióka életben maradását, ugyanis segítséget kért egy galambot tenyésztő szakavatottól. Kellő felkészítés után meleg vízzel töltött palack közelébe helyezte a még csupasz testű fiókát, hogy felmelegedjen. Vízzel kevert búzadara volt a fő menü, az étkészletként pedig egy fecskendő szolgált.

Az állatvédő nőnek nemcsak az újdonsült galambja van, hanem három cicával és nyolc kutyussal osztja meg otthonát.

A galamb valószínűleg soha nem kerülhet vissza a szabadba, ugyanis a vadon élő társai elutasítanák, sőt akár meg is ölhetnék. Szépen fejlődik a galambfióka, és annyira beilleszkedett a többi állat közé, hogy hajlamos elfelejtkezni arról, hogy ő a legkisebb és legsérülékenyebb fél.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/képek)