Jump to content

Hol van Buddy? Vajon mi lehet vele?

2016. 10. 04. 07:00

Szép dolog az állatszeretet, de mindent megfontoltan és ésszel kellene kivitelezni. A fiatalok is jót akartak, de lehet rosszul sül el.

Az állatvédők más szemekkel nézik és látják az állatkerteket. Sajnálják, hogy a fogságban tartott állatok bezárva senyvednek, miközben élhetnének szabadon is. Az az állat, amely generációk óta fogságban szaporodik, több felmenőre nézve sem tudja milyen az, hogy szabadon élni, annak nem hogy jót tennének, ha az igazi környezetébe helyeznék vissza, hanem egyenes a halálos ítéletét is aláírhatják.

Két fiatal állatvédő sem mérlegelte tettét, amikor egy dél-afrikai állatkertből kicsempésztek, autójukkal a tengerpartra vitték az állatot azzal a szándékkal, hogy szabadon engedjék. Csakhogy Buddy, az állatkert egyike volt azoknak a lakóknak, amelyek már fogságban születtek. A természetes környezet számára az állatkerti kifutó volt, nem a tenger. Se táplálékot nem talál magának, és a veszélyt sem úgy ismeri fel, mint a vadon született társai. Duplán rosszat tettek a fiatalok, ugyanis Buddy két fióka apja is volt. Az egyik fióka azóta elpusztult, habár lehet, a kicsi halálának nem sok köze van az apja eltűnéséhez, de az biztos, hogy az anyamadár helyzete nehezebb lett.

A pápaszemes pingvinek közé tartozó Buddy eltűnését akkor vették észre, amikor a havonta elvégzendő egészségi vizsgálatot szerették volna megejteni. Vélhetően a lopást előző nap ejtették meg a huszonéves tolvajok.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/képek)