Jump to content

A vizes világbajnokság egy másik színtere

2017. 08. 14. 06:00

A vizes világbajnokság már lecsengett, de nagy beruházás, készülődés előzte meg a rendezvényt azért, hogy minden a lehető legjobban menjen.

Bele sem gondoltunk abba, hogy kéretlen vendégek is megzavarhatták volna a versenyzőket. A szervezők azonban gondoskodta arról, hogy ez ne fordulhasson elő. Szakavatott embert kértek fel arra, hogy a versenyek helyszínét mentesítse a vízi madaraktól és más vadaktól. A tapasztalt solymász még a verseny megkezdése előtt felmérte és bejárta a terepet. Olyan jól sikerült a munka elvégzése, hogy egyetlen állat sem került veszélybe, nem sérült meg. Csupán arról volt szó, hogy a szakember felhasználta tudását, természetismeretét és olyan jól használta a gyakorlatban, hogy senkinek nem esett bántódása.

A balatonfüredi versenyhelyszín másabb volt, mint a fővárosi. A budapesti medencéknél csak néhány példány kacsát kellett eltávolítani, mert rendre a versenyek medencéjét akarták használni, de rajtuk kívül más zavaró állati tényező nem volt. Ezeken a helyszíneken nem kellett folyamatosan ott lenni, de a Balaton más. Az több állat élőhelye és feltűntek hattyúk, récék, de ezentúl vidrával és rókával is kellett a solymásznak foglalkoznia.

Több madár élőhelye a verseny szakaszán volt, amelyhez ragaszkodtak ugyan, de kis szerencsével és némi noszogatással rábírták őket arra, hogy a versenytől kicsit távolabb sokkal jobb nekik.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)