Jump to content

Szükség van szakszerű segítségre

2017. 08. 22. 20:00

Természeti értékeink, a környezet- és állatvédelem ma már alapfeladattá válhat, hiszen jól tudjuk, hogy az emberiség mit ártott már. Ami viszont megmaradt, azt kell őriznünk.

A nemzeti parkok arra hivatottak, hogy a természeti értékeket védelem alá helyezze. Van is dolguk a természetvédelmi őröknek, ugyanis általában telefonon jelentik be turisták, kirándulók, környéken elhaladók, hogy sérült állatot találtak, vagy pedig személyesen viszik be azokat.

Ha valaki sérült állatot talál, akkor be kell azonosítani a tartózkodási helyét, és ha sikerült is befogni, akkor az őr kiérkezéséig várni szükséges. Addig, amíg a szakszerű segítség megérkezik, útmutatást tudnak adni, hogy mi a teendő a befogott állattal, hogyan és hol érdemes elhelyezni.

Sérült állat befogása után szakszerűen ellátják és elhelyezik. Gyógyulása után vagy szabadjára engedik, amennyiben ez lehetséges, vagy pedig egy olyan helyre kerül, ahol élete végéig lenni fog. Némely állatok ugyanis megmentésük, felgyógyulásuk után már nem lesznek alkalmasak arra, hogy a természetbe visszaengedve önállóan éljenek.

Nyáron a leginkább azért keresik fel a nemzeti parkok szakembereit, mert fészekből kiesett sérül, vagy épp sértetlen fiókát találnak.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)