Jump to content

Bristol egyes része mondhatni, hogy nem madárpárti

2017. 12. 22. 20:00

A téli időjárás megnehezíti az énekesmadarak táplálékgyűjtését. Mi emberek azonban szeretünk segíteni nekik, így kertünk is tele lesz élettel még a téli kopárság idején is.

A madáretetésnek legalább olyan felelősségteljesnek kell lennie, mintha saját állatainkról gondoskodnánk. Az állatvédők, a szakemberek felhívják arra minden ősszel a lakosság figyelmét, hogy amennyiben belekezdenek a madáretetésbe, odacsalogatnak és odaszokatnak madárkákat, akkor azt következetesen addig folytatni kell, ameddig a természetben nem találnak már elegendő táplálékot. Az itatással is pontosan ez a helyzet.

Magy nagyon sokat szeretik a madarak közelségét, csicsergését, máshol gyűlöletesnek tartják. Még nem is lenne a madarakkal bajuk. A kertben összesereglő tollasok bátran potyogtathatják ürüléküket, senkit nem zavar, ám a városban lévő madarak már más potyogtatnak tele. Épületek, ablakpárkányok, autók lehetnek megpecsételve madárürülékkel.

Anglia egyik városának elit negyedében nem akármilyen autók állnak a házak előtt, az udvaron. Mint ahogy a házak sem akármilyenek. Csakhogy a madarak nem válogatnak, hol engedjék szabadjára végterméküket. Így a drága autókat sem kíméli. Márpedig ahol fa van, ott madár is. Ahol pedig madár száll a fára, ott várható a pottyantás. A bristoli gazdag negyedben ezt kívánták hatékonyan orvosolni, így a kritikus helyen lévő fák ágaira szögesdrótot húztak ki. A tüskék miatt nem tudnak és nem is akarnak a fára ülni a madarak, így piszkolni fognak.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | independent.co.uk, bristol247.com/képek)