Jump to content

Veszélyes a tél a vadakra

2018. 01. 07. 19:00

Időben megkezdjük kedvenceink helyét felkészíteni a tél fogadására. Gondoskodunk a nedvességtől, hidegtől megóvni őket, de a télnek más veszélyei is vannak.

Már túl vagyunk a szilveszteri petárdázáson, amelynek köszönhetően több száz kutya és macska hagyta el otthonát, csak hogy menekülni tudjanak az erős hang- és fényhatás elől. Többen közülük nem élte túl a szökést, elütötték őket. Sokukat állatvédők fogtak be és keresik a gazdit.

A tűzijáték, petárda azonban nemcsak a velünk élő állatok számára volt ijesztő. A vadon élő állatok is megriadhatnak. Valószínűleg ennek köszönhetően repült egy üvegfalnak egy karvaly is. Szárnya eltört, most a Hortobágyi Madárkórházban gyógyul.

A hűvös idő azt a veszélyt is tartogatja, hogy nem talál magának elég eleséget egy-egy állat. Ezek a példányok legyengülnek, és a hideg is kiveszi maradék erejüket. A fiatal madarakat számára további veszélyt jelent az, hogy nem ismerik fel a közelgő autó gyorsaságát, így gyakrabban válnak baleset áldozatává.

A városban élő madarakra nagyobb veszélyt jelentenek az üvegfalak, amelyek komoly, olykor halálos baleseteket okozhatnak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | instagram.com/képek)