Jump to content

Irigyelhető kapcsolat

2018. 02. 24. 06:00

Minden tavasszal úgy várjuk a gólyákat, mintha tényleg tőlük függne az enyhébb idő. De nemcsak mi várjuk a gólyákat, hanem egy Horvátországban élő gólya is mindig várja a párját.

Igazi szerelmi történet a következő. Egy gólyapárról szól, akik a nyarat közösen horvátországi fészkükben és annak környékén töltik, de a hím ősszel, a többi gólyával a hosszú útra indul. A tojó, Malena nem képes ekkora utat repülni. Szinte elveszítette repülési képességét akkor, amikor több, mint húsz éve egy orvvadász tönkretette a szárnyát. Egy horvát férfi találta meg a súlyosan sérült gólyalányt, akinek hála felépült, de elhagyni Horvátországot már sosem fogja tudni. A tojóra mégis rátalált a szerelem Klepetan, a hím gólya személyében. Már hosszú ideje egy párt alkotnak, de kénytelenek egymástól sok időt külön tölteni. A telet Malena megmentője házában tölti. A hímet csalogatja Afrika és az ösztöne, így minden ősszel útra kel.

Tavasszal azonban nemcsak párja, de a horvát kisváros lakói is izgalommal várják, hogy épségben visszatér-e Klepetan. A hím gólya olyan pontosan szokta időzíteni érkezését, hogy az minden évben március 24-én történik meg. A több éve egy párt alkotó gólyák már sok fiókát felneveltek. Igaz szerelmüket az is igazolja, hogy Malena minden idegen hímgólya közeledését mereven elutasítja. Klepetan pedig minden tavasszal siet vissza párjához.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)