Jump to content

Nincs kibúvó, a szabály mindenkire vonatkozik

2018. 06. 07. 06:00

Az állatvédők minden nap újabb és újabb problémákkal találják magukat szemben. Nemcsak az állatot kell menteniük, de olykor meg kell küzdeniük számos körülménnyel is. Ilyen akadály lehet a pályamatrica is.

Egy sérült egerészölyv megmentéséhez hívták a Mályi Madármentő Állomás munkatársait. Pechjükre a madár az autópálya mellett volt, vagyis autópálya matricára lett volna szükség. Miden élet számít az állatmentőknek, ezért nem volt kérdéses, hogy kisegítik a madarat a bajból, de azt nem engedhetik meg maguknak, hogy minden egyes alkalommal matricát vásároljanak. Márpedig matrica nélkül azutópályára felhajtani tilos.

Semmi gond, az autópálya-mérnökség biztos elengedi a matrica kiváltását, hogy egy életet megmentsenek. Nem így történt. Matrica nélkül sehová! Végül a mérnökség tagjai ajánlották fel, hogy autójukkal elszállítják a mentőcsapatot a sérült madárhoz. Így sikert biztonságba helyezni az egerészölyvet.

Márpedig az egerészölyv védett madarunk. Nem egy emberé, hanem az ország tulajdona, így még nagyobb értéket képvisel(ne).

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek : flickr.com (A képek illusztrációk)