Jump to content

Nemcsak a pusztába kárognak, hanem a segítségért is

2018. 06. 13. 07:00

A legokosabb állatok közé sorolják a varjakat és a hollókat is. Most az is kiderült, hogy a hollók többet is tudnak, mint gondoltuk.

Felső-Ausztria egyik parkjában vaddisznókat szoktak etetni. Amikor erre a rituáléra kerül sor, akkor a vaddisznók mellett potyavendégek is fel szoktak tűnni, méghozzá hollók. A könnyen hozzáférhető falatokat igyekeznek megszerezni, csakhogy a madarak között is vannak erősebbek és gyengébbek is. Egyértelmű, hogy a gyengébb hollótól megpróbálja megszeretni a falatot az erősebb, ám a gyengék sem hagyják magukat. Ilyenkor ugyanis jóval hangosabb károgásba kezdenek. Az erős hanggal nem az emberek figyelmét akarják felkelteni, hanem a családjukba tartozóktól kérnek így segítséget. Csak akkor harsognak hangosan, ha a segítségükre levő családtagok távolabb vannak a megtámadottól. Ha a közelben van a segítség, akkor hangoskodás sincs.

Erre jöttek most rá a tudósok. Az ezelőtt is ismert volt, hogy ezek a madarak nagyon intelligensek, de most az is kiderült, hogy nem restek segítséget kérni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)