Jump to content

Nem bűn, amit a tanár csinált

2018. 07. 27. 06:00

Az állatvédők és a menhelyen dolgozók kezei közé sokszor kerülnek az utcáról befogott kóbor állatokon túl olyanok is, amelyeket nagyon rossz helyről kell elhozniuk.

Az elhanyagolt, ápolatlan, el nem látott állatok mellett olyan esetekkel is szembesülniük kell, amikor az ember bántalmazza kutyáját, macskáját. Szinte naponta hallhatunk, olvashatunk rémes tettekről.

A házi kedvenceiket gondozó, szerető, lelkiismeretes és felelős gazdikat, valamint a normális lelkületű embereket megviselik a borzalmas hírek, és még nehezebben fogadjuk el tanult, iskolában dolgozó, gyerekekkel foglalkozó felnőttektől.

Márciusban terjedt el annak a keszthelyi biológiatanárnak a módszere, amelyet amerikai filmekben láthatunk. A szemléltetés során ugyanis a biológia szakos tanár a gyerekek előtt élő kiscsirkéket és más állatokat boncolt, amelybe bevonta a gyerekeket is. Sok gyerek szinte sokkot kapott a ég élő, haldokló állatok láttán, és otthon elmesélték a szüleiknek, majd eljutott a médiába is ennek a híre.

A tanár ügyében eljárást kezdeményeztek, ám a rendőrség megszüntette a nyomozást, mert az Állatkísérleti Tudományos Etikai Tanács véleményét meghallgatva kiderült, hogy a biológia órán történő boncolás nem minősül állatkísérletnek, főleg nem engedély nélkül végrehajtott állatkísérletnek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)