Jump to content

Nyelvtanulás madár módra

2018. 08. 17. 06:00

Az emberek fő kommunikációs eszköze a nyelv. Az anyanyelvünk mellett szorgalmunk és akaratunk mellett más idegen nyelveket is elsajátíthatunk, de ezt annyira emberi képességnek véljük, hogy másban nem is gondolkodunk.

Tudjuk, hogy az állatvilágban néhány állatfaj intelligenciája magasabb, így könnyebben tanulnak és akár az eszközhasználatig is eljutnak. A papagájok és más madarak például kiváló hangutánzók is. Tudtad, hogy a madarak képesek megtanulni másik faj nyelvét, mert a saját boldogulásukhoz, fennmaradásokhoz is szükség van erre.

Ahogy az ember is kényelmesebben érzi magát, ha megérti a körülötte elhangzó szavakat, még ha nem is az anyanyelvén beszélnek, és nem hazájában tartózkodik, úgy válik a madarak hasznára az, ha megértik, hogy a szomszédban élő másik madárfaj mit mond. Elképzelhető, hogy időben felismerjék a közelgő veszélyt, amelyet egy másik madárfaj jelez.

A madarak tehát képesek „idegen nyelvet tanulni”, amelyhez a képességük egy része öröklött, más része tapasztalati úton szerzett és néhány információt a társaiktól szereznek meg.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)