Jump to content

Lehetőséget kaptak a családalapításra

2018. 10. 14. 19:00

Egyre elfogadóbbak vagyunk azokkal, akik saját nemükhöz vonzódnak. Van, ahol már házasságkötésük és gyermekvállalásuk is engedélyezett. Az állatvilágban is történhet így.

Valószínűleg a mesterséges környezetben való élet nélkül nem így alakult volna a két szamárpingvin története, mindenesetre a Sydney-ben élő két hím pingvin nagyon egymásra hangolódott. Egy párként mindenhová együtt ment Magic és Sphen. Sőt, amikor már a párzás ideje is eljött, ők úgy tettek, mint ahogy azt egy pingvin pár tenné nőstény-hím felállásban. A két hím ugyanúgy fészket rakott.

Az állatkert gondozói mindenképp esélyt akartak adni szándékuknak, így először egy műtojást kapott a két hím. Amolyan próba volt ez, hogyan viselkednének egy valódi tojással a hímek. Olyan ügyesnek bizonyultak, hogy azóta már valódi pingvintojást is kaptak. Ez annak volt köszönhető, hogy az egyik nőstény két tojása közül az egyiket átadták a hím párosnak. Ugyanis a pingvinek csak egy tojásra tudnak ügyelni, és kikölteni, így a másik tojás veszendőbe ment volna.

Eddig úgy tűnik, hogy eredményes lesz Magic és Sphen költése, de még ki kell várni a végét.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)